OVER ONS

Laat je inspireren door onze

ID PROFESSIONALS

Het roer om

Integriteit in én toezicht op de onderneming hebben altijd mijn interesse gehad. Vanuit die interesse ben ik rechten gaan studeren en bij Philips gaan werken met het idee als bedrijfsjurist de wereld rond te vliegen en te helpen met mooie deals.
Vanuit de inhoud als jurist, kreeg ik de kans om via een detacheerder bij ABN Amro op een ‘compliance’ afdeling te gaan werken. Compliance Riskmanagement stond toen nog in de kinderschoenen. Op die plek werd het KYC systeem ontwikkeld en onderhouden en bood men support aan de business wereldwijd.
Een totaal andere wereld die me enorm aansprak. Ook omdat de problemen destijds allemaal nieuw waren en er nieuwe oplossingen voor bedacht moesten worden. Ik kreeg de kans om een overstap te maken naar de commerciële kant van het detacheringsbureau als accountmanager. Een hele andere tak van sport, maar wel met een sterke verbinding met de inhoud.
Het vinden en verbinden van professionals en matchen met de beste opdrachtgevers bleek mij heel goed te liggen en geeft me enorm veel energie.

Het verder helpen van mensen. Verder in hun carrière. Verder in het schetsen van mogelijkheden binnen hun vakgebied Compliance. En opdrachtgevers verder helpen bij de invulling van posities met de beste professionals. Vanuit de inhoud die ik zo goed kende èn met aandacht voor de mens achter het cv.

Geen cv’s schuiven


Door de verkoop van de organisatie waar ik werkte aan een grote detacheerder, verdween de meer persoonlijke benadering van professionals in het grote geheel. Ik besloot om het heft in eigen handen te nemen en richtte ID Professionals op.
Nu kon ik de dienstverlening op mijn eigen wijze invullen: persoonlijk en gebaseerd op het bouwen van relaties. Met oprechte interesse in de ambitie van mensen. En met kennis van de inhoud en de sector. Niet langer cv’s schuiven maar het verhaal van de professional willen kennen én begrijpen.
Het is mijn overtuiging dat je daarmee de beste resultaten weet te halen: voor kandidaat én opdrachtgever. Want: de kandidaat vindt de opdracht waar hij of zij het beste tot zijn recht komt. En de opdrachtgever is het beste geholpen met een gemotiveerde kandidaat die voor 100% voor zijn vak staat.

Idealist! Met voldoende realisme

Maar dat was niet voldoende. Naast de combinatie van het vinden en verbinden van professionals op een vakgebied dat mij aan het hart gaat, is het mijn missie om de financiële sector beter te maken. Er waren immers genoeg dossiers binnen de sector die opgepakt konden worden. Van witwassen en terrorismefinanciering, zorg- en informatieplicht, privacyregels tot aan gedrag en integriteit.
De markt is in 15 jaar flink veranderd. Inmiddels is het FEC domein heel groot geworden en domineert dat de vraag binnen ‘compliance’ en bij veel financiële instellingen. Er is veel vraag naar starters en daar waar volume belangrijker is geworden, focus ik op de ervaren professional.
Compliance professionals met minimaal 6 jaar ervaring die bewust de volgende stap willen zetten in hun carrière. Die een impact willen maken binnen Compliance Riskmanagement op een functie die meer vraagt dan signaleren en analyseren. Waar je niet alleen kennis bij nodig hebt maar ook de juiste vaardigheden.
Met meer dan 15 jaar ervaring in de bemiddeling en detachering van Risk & Compliance professionals, weet ik mensen te begeleiden naar de best passende baan. Daar waar jij het verschil kunt maken in de financiële sector.
We kijken samen waar kansen en mogelijkheden liggen, waar je nog niet aan gedacht hebt en waar we je kunnen introduceren. Binnen het kwalitatief sterke netwerk van ID Professionals vinden we altijd de beste groeikansen voor jou als ervaren professional.

Net werk!

Vanaf de start in 2007 hebben we met ID Professionals gebouwd aan een enorm netwerk binnen de financiële sector maar ook daarbuiten bij branches die sterk gereguleerd zijn. Dat netwerk is in de loop van de tijd flink gegroeid en uitgewaaierd. Dat geeft ons toegang tot een breed scala aan ondernemingen. Van (groot-) banken, verzekeraars, trustkantoren en betaalinstellingen tot aan fintechs, toezichthouders en pensioenorganisaties.

Professionals kunnen bij ons terecht voor een vervolgstap in hun carrière en ook voor opdrachten in niet-dertien-in-een-dozijn functies én organisaties.

Opdrachtgevers kiezen voor ID Professionals omdat zij weten dat wij met aandacht naar mensen kijken en zo altijd het neusje van de zalm weten te selecteren.

Na 15 jaar is onze drive nog even sterk: de beste mensen op de beste plekken omdat we de markt als geen ander kennen. Het vinden van dat ene talent. Dat is geen werk; dat is net werk. Iets waar we iedere dag vol energie voor gaan!

Niet alleen maar werk

We like to celebrate! We vieren onze successen én persoonlijke hoogtepunten. Ga je verhuizen? Komt er gezinsuitbreiding? Heb je je diploma gehaald? Let’s celebrate!

Natuurlijk wordt er niet alleen maar gefeest. Onze reden om iedere dag uit bed te komen is meewerken aan een meer integere financiële wereld. Stap voor stap. En dat is best hard werken. Maar om in balans te blijven krijg je daar ook veel voor terug!

Samen voor een beter financiële sector

Een hele sector verander je niet zomaar. Maar onze professionals maken iedere dag de financiële dienstverlening en sector als geheel een stukje beter.

We helpen met het verbeteren van de integriteit van de organisatie van onze opdrachtgevers en leveren de beste professionals voor het bestrijden van financieel economische criminaliteit. Met gedreven mensen die het beste uit zichzelf willen halen en zien dat ze het verschil kunnen maken bij een grootbank of kleinere speler in de financiële sector.

Doordat ik zelf uit de inhoud kom, snap ik waar het over gaat. Welke uitdagingen daarbij komen kijken en welke capaciteiten nodig zijn.